" /> Προσεχείς Εκδηλώσεις – Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γης! – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γης!

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η Εκδήλωση έχει περάσει.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γης!

22 Απριλίου 2021 @ 7:00 μμ - 8:00 μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης το Public, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, η περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue και το online περιοδικό για το παιδικό βιβλίο Κόκκινη Αλεπού σας προσκαλούν, την Πέμπτη 22/4 στις 19:00, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα θαλάσσια πλάσματα και την προστασία τους.

Θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας και εικονογράφος Yuval Zommer, εμπνευστής της αγαπημένης σειράς των Μεγάλων Βιβλίων, η Κατερίνα Τοπούζογλου, ιδρύτρια της All For Blue, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και ιδρύτρια του kokkinialepou.grΖωή Κοσκινίδου.

Λίγα λόγια για την μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue

Η θάλασσα έχει ανάγκη από συμμάχους, είστε μαζί μας;

Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική, ελληνική οργάνωση, με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.

Αν και συστήθηκε νομικά το 2017, τα μέλη της ομάδας All For Blue, δίνουν το παρόν πάνω από 10 χρόνια σε πολυάριθμες δράσεις που αφορούν στον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό των θαλασσών σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο, συμμετέχοντας και προσφέροντας ενεργά σε αυτές.

Η All For Blue παρέχει εκπαιδευτικό και βιωματικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους, καλλιεργώντας μία οικολογική συνείδηση και συμβάλλοντας στο “χτίσιμο” μίας νέας γενιάς με περιβαλλοντική ευαισθησία και συμπεριφορά.

Η προσέγγιση που υιοθετούμε στην All For Blue συνάδει με τους βασικούς στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη που απαιτεί εκπαίδευση τόσο γύρω από το περιβάλλον, όσο και εκπαίδευση από και μέσα στο περιβάλλον.

Τόσο μέσα από θεωρητική προσέγγιση αλλά και από βιωματικές δράσεις επιδιώκουμε την απόκτηση γνώσεων, τη διαμόρφωση στάσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενεργό συμμετοχή των ατόμων ή ομάδων στη κατεύθυνση επίλυσης των ποικίλων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στην All For Blue υλοποιούνται 3 βασικά προγράμματα:

  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εισαχθούν στην αξία προστασίας και διάσωσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να κατανοήσουν με απλό τρόπο έννοιες όπως ‘αειφόρος διαχείριση’ και ‘βιωσιμότητα’, να αντιληφθούν τι μπορούν να κάνουν για να συνεισφέρουν στη διάσωσή του θαλάσσιου οικοσυστήματος, όπως π.χ. πως να αποφεύγουν τη χρήση πλαστικών.
Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τις μελλοντικές γενιές για την τεράστια σημασία της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος, να δώσουμε τρόπους αποφυγής των πλαστικών μιας χρήσης και να πούμε την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει στους βυθούς παγκοσμίως.

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαμβάνουν επίσημο δίπλωμα από τον διεθνή οργανισμό Project Aware και δίπλωμα εθελοντισμού, τα οποία αποτελούν χρήσιμα εφόδια για το μέλλον τους, καθώς οι μαθητές τα χρησιμοποιούν στο βιογραφικό τους. Μέχρι τώρα περισσότερα από 55.000 παιδιά έχουν παρακολουθήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της All For Blue.

  • Βιωματικές δράσεις παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών

Με τους παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς έχουμε στόχο να δείξουμε στους συμμετέχοντες τον τρόπο να κάνουν οργανωμένα έναν παράκτιο καθαρισμό, να δράσουν ομαδικά και να ευαισθητοποιηθούν. Η δράση στο πεδίο ενισχύει τη συμμετοχή των μαθητών, την πρωτοβουλία, το ομαδικό πνεύμα, αλλαγή στάσης και κουλτούρας. Διαμορφώνονται συνειδήσεις και ενισχύεται η ανάγκη προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

  • Κυκλική Οικονομία

Όλα τα πλαστικά απορρίμματα που αφαιρούμε από τους βυθούς και τις παραλίες, με ειδική επεξεργασία και καθαρισμό τα μετατρέπουμε σε κόκκο και στη συνέχεια σε κάδους για όλες τις τάξεις των σχολικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στις δράσεις μας. Τα πλαστικά επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία με τη μορφή χρηστικών αντικειμένων.

Mπορείτε να συνεισφέρετε στο έργο της οργάνωσης Αll for blue αγοράζοντας ένα από τα προϊόντα τους: https://allforblue.org/shop/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Απριλίου 2021
Ώρα:
7:00 μμ - 8:00 μμ
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Public Facebook Live
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/public.gr
Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα