" /> Από Δευτέρα δίαιτα! – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Από Δευτέρα δίαιτα!

Από Δευτέρα δίαιτα!

Η διατροφή είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς από εμάς, και σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα τα οποία συζητήσαμε την περίοδο της καραντίνας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα αγαπημένα μας memes ασχολήθηκαν με το τι θα συμβεί με το βάρος μας #μετάτηνκαραντίνα.
Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας, που πραγματοποιήθηκε σε 11 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έδειξε πως κατά τη διάρκεια της καραντίνας φάγαμε πιο υγιεινά, καταναλώσαμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο στο μαγείρεμα.

Η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητά μάς βρήκε με περισσότερα ή λιγότερα κιλά. Σίγουρα όμως, αρκετοί συνεχίζουμε να αναζητάμε τρόπους για το πώς μπορούμε να κάνουμε την υγιεινή διατροφή μία σταθερή μας συνήθεια. Τα παρακάτω βιβλία προσφέρουν επιστημονικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να εισάγουμε και να διατηρήσουμε διατροφικές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να τρεφόμαστε καλύτερα και να χάσουμε κιλά.

 Εσείς μένει να επιλέξετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς.

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος διατροφολόγος με εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών πρόσληψης τροφής, στο βιβλίο του Διατροφική Νοημοσύνη εξηγεί με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας, ώστε να καταφέρει να υιοθετήσει θετικές διατροφικές συνήθειες  και να να παραμείνει σταθερός και πιστός σε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή εκπληρώνοντας παράλληλα τους στόχους του.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος, στο βιβλίο τους Άλλαξε Σώμα και Ζωή σε 42 μέρες, καταθέτουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και προτείνουν ένα ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής. Δίνουν πολύτιμες συμβουλές με στόχο τη συνεργασία νου και σώματος ώστε να αλλάξουμε τις συνήθειες, τη διάθεση και τον τρόπο σκέψης μας. Για πρώτη φορά συγκεντρώνονται σε ένα βιβλίο όλα τα μυστικά διατροφής και ζωής που εφαρμόζει προσωπικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Το πρόγραμμα διατροφής Slimmer μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά από όλους. Περιλαμβάνει εύκολες και γρήγορες συνταγές ελληνικής κουζίνας αλλά και κείμενα ψυχολογίας που στοχεύουν στην ενθάρρυνση για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς μας για να αποκτήσουμε, αλλά και το σημαντικότερο, να διατηρήσουμε το ιδανικό βάρος.

 

 

Οι ειδικοί στη διατροφή Aidan Goggins και Glen Matten στο βιβλίο τους Η δίαιτα Sirt μάς αποκαλύπτουν πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις λιποδιαλυτικές δυνάμεις του σώματός μας καταναλώνοντας τροφές που είναι πλούσιες σε συγκεκριμένες φυτοχημικές ουσίες. Αυτές οι τροφές, γνωστές ως «σιρτοτροφές,  επιδρούν στην καύση λίπους, αυξάνουν τη μυϊκή μάζα και βελτιώνουν την κυτταρική υγεία.  Η δίαιτα Sirt υπόσχεται μια μέση απώλεια βάρους 3 κιλών μέσα σε 7 ημέρες –συνυπολογίζοντας την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Η δίαιτα Ντουκάν απευθύνεται σε όλους όσους έχουν κάνει πολλές δίαιτες αδυνατίσματος και ακόμη ψάχνουν τον τρόπο να χάσουν τα περιττά κιλά ή να διατηρήσουν το βάρος που με κόπο κατέκτησαν και να ζήσουν άνετα μέσα στο σώμα που θέλουν να έχουν. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται απλές και σαφείς οδηγίες, έτοιμα μενού και νόστιμες συνταγές, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθειά για απώλεια βάρους.

Και επειδή οι συνταγές ποτέ δεν είναι αρκετές στο βιβλίο Οι συνταγές της δίαιτας Ντουκάν θα βρείτε πάνω από 350 υπέροχες συνταγές, νόστιμες σάλτσες και μια επιλογή από λαχταριστά επιδόρπια.

Για όσους δεν μπορούν να απαρνηθούν ένα ποτήρι κρασί ή λίγη σοκολάτα, ο Pierre Dukan δημιούργησε μια ήπια εκδοχή της διάσημης δίαιτάς του, εξίσου αποτελεσματική με την πρώτη, δραστική μέθοδο. Η δίαιτα Ντουκάν 2 υπόσχεται να αλλάξει τη σχέση σας με το φαγητό και τις διατροφικές σας συνήθειες, δημιουργώντας «αυτοματισμούς» που θα σας βοηθήσουν να μην ξαναπάρετε βάρος. Δεν βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων και χάρη στις απλές οδηγίες, στα έτοιμα μενού και στις νόστιμες συνταγές, δεν θα δυσκολευτείτε χάσετε οριστικά τα περιττά κιλά.

Όποια δίαιτα και αν επιλέξετε μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να ακούμε το σώμα μας, να τηρούμε το πρόγραμμά μας χωρίς να υπερβάλλουμε και να παραμένουμε υγιείς!

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα