" /> Ας γίνουμε όλοι παιδιά! – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Ας γίνουμε όλοι παιδιά!

Ας γίνουμε όλοι παιδιά!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, αγαπημένοι ήρωες των παιδικών μας βιβλίων στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους μικρούς μας αναγνώστες!

Ο Μικρός Έλιοτ είναι ένας μικρός ελέφαντας με πολύχρωμες βούλες που μαζί με τον φίλο του το Ποντικάκι ανακαλύπτουν, παίζουν και μπλέκουν σε ένα σωρό περιπέτειες.

Η σειρά του Mike Curato με πρωταγωνιστή τον μικρό ελέφαντα έχει μεταφραστεί σε 13 γλώσσες και έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από τον Τύπο αλλά και πολλές διακρίσεις για την εικονογράφηση.

Ο Έκτορας είναι ένα σκαντζοχοιράκι που αγαπάει το άνετο, χουχουλιάρικο, ασφαλές σπίτι του και δεν θέλει να φύγει από αυτό. Όμως σύντομα απομακρύνεται από τους φίλους του.

Μια τρυφερή, καθησυχαστική και πειστική ιστορία για την εσωστρέφεια και την ανησυχία για το άγνωστο από την Jo Rooks και τη σειρά παιδικών βιβλίων της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας.

Ο Ασίντ είναι ένα παιδί πρόσφυγας. Όταν ξεσπάει πόλεμος στην πατρίδα του, φεύγει εντελώς μόνος του και η βάρκα που τον μεταφέρει τον αφήνει σ’ ένα νησί. Μόνη συντροφιά του ένα κόκκινο κουμπί με δύο τρύπες που γίνεται φίλος του, παιχνίδι, παρέα του και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε ό,τι του λείπει, ό,τι αγαπά, ό,τι χρειάζεται.

Μια τρυφερή ιστορία για την ευαισθητοποίηση απέναντι στους πρόσφυγες από την Ελένη Μπετεινάκη σε εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου.

Η Ιουστίνη λατρεύει το ποδήλατο και τρέχει σαν σίφουνας από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί στη Δρακοχώρα. Μέχρι που μια μέρα ανακαλύπτει ένα ποδήλατο που δεν είχε πετάλια!

Η Ιουστίνη είναι η πρωταγωνίστρια του δεύτερου βιβλίου της νέας σειράς «Ο Δρακοσυλλέκτης» από τον Κυριάκο Αθανασιάδη και τη Ναταλία Καπατσούλια. Ιστορίες με συμπαθητικά δρακάκια που μπλέκονται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Η Σούλα δεν είναι μια πλαστική σακούλα σαν όλες τις άλλες… Σκέφτεται, μιλάει και κυρίως αισθάνεται! Ζει απίστευτες περιπέτειες ενώ περιπλανιέται σε στεριά και θάλασσα. Συναντά φίλους της ναυαγούς, αλλά και ζώα, ψάρια και πουλιά και αναρωτιέται για το πού θα έπρεπε πραγματικά να βρίσκεται.

Μια ιστορία που δείχνει με ευφάνταστο τρόπο την αλόγιστη χρήση του πλαστικού και την αξία της ανακύκλωσης από τη Χριστίνα Κασιντή σε εικονογράφηση Ράνιας Μακρυγιάννη.

Καλές αναγνώσεις!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα