" /> Μπελγκρέιβια – huffingtonpost.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Μπελγκρέιβια – huffingtonpost.gr

Γράφει η Καλλιόπη Κρητικού

ΜπελγκρέιβιαΈνα συναρπαστικό μυθιστόρημα εποχής, που το διαπερνά η μαγευτική αύρα των κλασικών αριστουργημάτων της ρομαντικής λογοτεχνίας, αναδύεται από την πένα του χαρισματικού σεναριογράφου και συγγραφέα Julian Fellowes. Οι κοινωνικές διακρίσεις, η προδιαγεγραμμένη μοίρα των μελών των αριστοκρατικών οικογενειών, η θέση της γυναίκας, τα πάθη, οι μισαλλοδοξίες και ο αγνός έρωτας στις αρχές του 19ου αιώνα, αναβιώνουν μέσα από τις σελίδες του «Μπελγκρέιβια», προσφέροντας στον αναγνώστη δυνατές συγκινήσεις.

Μια πολυπόθητη πρόσκληση σ’ ένα σουπέ της αφρόκρεμας των Βρυξελλών αποτελεί την αρχή μιας τραγικής ιστορίας, που άθελά της δημιουργεί έναν αδιόρατο ιστό ανάμεσα σε δύο οικογένειες διαφορετικής κοινωνικής τάξης. Η Σοφία και ο Λόρδος Έντμουντ, είναι ερωτευμένοι και αγνοούν επιδεικτικά τα «πρέπει» και τις επιταγές του τίτλου του. Η μάχη του Βατερλό όμως εκτός από τη συντριβή του Ναπολέοντα, θα αποτελέσει και την διάλυση των κοινών τους σχεδίων.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι στην πραγματικότητα ο πυρήνας αυτής της σαγηνευτικής ιστορίας. Είναι εκείνοι που με τις φοβίες τους, τις ανασφάλειές τους, την αποφασιστικότητά τους, το πάθος τους, τη συναισθηματική τους φόρτιση, σμιλεύουν την εξέλιξη των γεγονότων και σηματοδοτούν τις συνεχείς ανατροπές. Αν και ο συγγραφέας υπεισέρχεται κάποιες φορές σε υπερβολικές λεπτομέρειες όσον αφορά τις ψυχικές τους μεταπτώσεις, δεν στερεί από το μυθιστόρημα αυτό την ομορφιά και τη γοητεία των ηρώων του. Χωρίς να το αντιληφθείς, οι γηραιοί πρωταγωνιστές κερδίζουν την καρδιά σου και επιθυμείς να εξιλεωθούν, να λυτρωθούν, να κερδίσουν και πάλι την ευτυχία που τους αξίζει. Και η νεότερη γενιά, πιο παρορμητική, πιο δόλια, πιο επιπόλαιη, ανακαλύπτει τη σοφία της εμπειρίας, την αξία της υπομονής, τη δύναμη του κεραυνοβόλου έρωτα, τις ενοχές των δισταγμών.

Μυστήριο, έρωτας, δολοπλοκίες, συγκίνηση συνθέτουν ένα πόνημα που προσφέρει μοναδικές στιγμές αναγνωστικής απόλαυσης…

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα