" /> Μπελγκρέιβια – bookcity.gr – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Μπελγκρέιβια – bookcity.gr

Γράφει η Χρύσα Βασιλείου

ΜπελγκρέιβιαΗ «Μπελγκρέιβια» είναι ένα από τα ωραιότερα μυθιστορήματα που διάβασα εδώ και πάρα πολύ καιρό, κι επίσης ένα από τα πολυτελέστερα βιβλία που έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου!

Το προσεγμένο εξώφυλλο κι η γενικότερη ποιότητα του βιβλίου προϊδεάζουν τον αναγνώστη για μια συναρπαστική και πολλά υποσχόμενη ιστορία που διαδραματίζεται στη βικτωριανή Αγγλία.

Η ιστορία ξεκινά στην πόλη των Βρυξελλών τις παραμονές της μάχης του Βατερλό, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αρκετοί Άγγλοι αριστοκράτες. Χωρίς να φαντάζονται τι τους επιφυλάσσει το κοντινό μέλλον, οι πάντες ανυπομονούν για τον επικείμενο χορό της δούκισσας του Ρίτσμοντ. Εκεί θα παραβρεθεί η αφρόκρεμα της αριστοκρατίας, αλλά και η οικογένεια του Τζέιμς Τρέντσαρντ, ενός ευκατάστατου αλλά ταπεινής καταγωγής εμπόρου. Η κόρη του, η Σοφία, είναι ερωτευμένη με τον Έντμουντ Μπέλασις, γιο του κόμη του Μπρόκενχερστ και, παρά το κοινωνικό χάσμα που τους χωρίζει, οι δυο νέοι ζουν απόλυτα τον έρωτά τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί το σκληρό παιχνίδι που τους επιφυλάσσει η μοίρα, την επόμενη κιόλας ημέρα…

Μπορεί πίσω από το λούστρο της αγγλικής αριστοκρατίας της εποχής εκείνης να κρύβονται κατώτερα πάθη και βρώμικα μυστικά –τα οποία επίσης παρουσιάζει εδώ ο συγγραφέας ρεαλιστικά, χωρίς να φοβάται πως θα ‘τσαλακώσει’ το λαμπερό περίβλημα της ιστορίας του– όμως πίσω από υπέροχο εξώφυλλο της «Μπελγκρέιβια» κρύβονται 540 συναρπαστικές σελίδες, ποτισμένες με το μεθυστικό άρωμα μιας μακρινής εποχής, που ανυπομονούν να σας παρασύρουν στην κοσμοπολίτικη μαγεία τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, είναι να αφεθείτε και να απολαύσετε το ταξίδι!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα