" /> Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης Επίτιμος Καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – Blog των εκδόσεων Κλειδάριθμος

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης Επίτιμος Καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης Επίτιμος Καθηγητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Στις 24 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, στον Άγιο Νικόλαο έλαβε χώρα η τελετή αναγόρευσης του Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Μπορείτε να δείτε την τελετή αναγόρευσης σε φωτογραφίες εδώ.

Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Αναλυτικής (Financial Analytics) και Πολυκριτήριας Ανάλυσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης, είναι Distinguished Research Professor στο Audencia Business School (Nantes). Επιπροσθέ-τως, είναι Ακαδημαϊκός στη Royal European Academy of Doctors και στη Royal Academy of Economics and Financial Sciences της Ισπανίας. Είναι Editor in Chief σε πολλά περιοδικά της Επιχειρησιακής Έρευνας, της Πολυκριτήριας Ανάλυσης και της Χρηματοοικονομικής Αναλυτικής, καθώς και στις επιστημονικές σειρές βιβλίων «Cooperative Management» και «Multiple Criteria Decision Making» των εκδόσεων Springer. Από το 2012 είναι Πρόεδρος της Financial Engineering and Banking Society (FEBS).
Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας, του έχουν απονεμηθεί πάνω από 40 τιμητικές διακρίσεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, με σπουδαιότερη το «Edgeworth-Pareto Award» (2013) για την πολυετή επιστημονική προσφορά του στο πεδίο της λήψης αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια από τη Διεθνή Εταιρεία Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων.
Είναι Επίτιμος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2018), του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2019), Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (2019) και του Ελληνικού Με-σογειακού Πανεπιστημίου (2020).
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 100 βιβλία, που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, και περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.

 

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο * είναι απαραίτητα.

Τηλέφωνο: 210 3832044
Φαξ: 210 3817950
Στουρνάρη 27β
10682 Αθήνα