Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μεθοδικά και ολοκληρωμένα τα κύρια θέματα του σύγχρονου χρηματοοικονομικού μάνατζμεντ, η κατανόηση των οποίων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και οργανισμοί.
Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διδάσκονται τη χρηματοοικονομική επιστήμη, αλλά και σε διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης σε χρηματοοικονομικούς/χρηματιστηριακούς αναλυτές και επενδυτές.
Τα θέματα που αναπτύσσονται καλύπτουν τη χρηματοοικονομική των επιχειρήσεων (χρηματοοικονομικές καταστάσεις, κεφάλαιο κίνησης, χρηματοοικονομικό προγραμματισμό, χρηματοδότηση επιχειρήσεων), την ανάλυση επενδυτικών αποφάσεων (αξιολόγηση επενδύσεων), τις χρηματιστηριακές αγορές (διαχείριση χαρτοφυλακίων) και τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά προϊόντα (παράγωγα). Παράλληλα, το βιβλίο παρουσιάζει καινοτόμα θέματα που αφορούν την εφαρμογή σύγχρονων μεθοδολογιών από τον χώρο της επιχειρησιακής έρευνας στη λήψη χρηματοοικονομικών αποφάσεων. Με τον τρόπο αυτό παρουσιάζεται και ένα τμήμα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας για τον αναγνώστη ο οποίος ενδιαφέρεται να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Ο Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Πολυκριτήριας Ανάλυσης στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης είναι Distinguished Research Professor στο Audencia School of Management (Nantes) και μέλος της Royal Academy of Economics and Financial Sciences της Ισπανίας. Είναι Editor-in-Chief σε πλήθος διεθνών περιοδικών, ενώ από το 2012 είναι πρόεδρος της Financial Engineering and Banking Society (FEBS). Στα πλαίσια της ερευνητικής του δραστηριότητας του έχουν απονεμηθεί πολλές τιμητικές διακρίσεις και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο το οποίο μέχρι στιγμής αποτελείται από 70 βιβλία – που έχουν εκδοθεί από ελληνικούς και διεθνείς εκδοτικούς οίκους – και πάνω από 400 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα περιοδικά.
Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βασικές Αρχές Χρηματοοικονομικού Μάνατζμεντ”