Arduino - Αλγοριθμική, προγραμματισμός και εφαρμογές

-10% Arduino - Αλγοριθμική, προγραμματισμός και εφαρμογές

Οδηγός για την ανάπτυξη εφαρμογών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM με το Arduino.

 

Στη σημερινή εποχή, όπου και να ψάξουμε θα βρούμε κρυμμένους μηχανισμούς που ελέγχουν κάποιες συνθήκες και ενεργούν ανάλογα. Οι μηχανισμοί αυτοί συνήθως στηρίζονται σε μικροϋπολογιστές ή μικροελεγκτές και βρίσκονται μέσα στις οικιακές συσκευές, στις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά (ψηφιακά ρολόγια χειρός, κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, κ.ά.), μέχρι και μέσα στο αυτοκίνητό μας, το οποίο σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να παρκάρει ή ακόμη και να οδηγεί «μόνο» του.

Όλα αυτά φαίνονται θαυμαστά, γιατί μοιάζουν σαν να γίνονται από μόνα τους. Αν όμως προβληματιστούμε λίγο, θα διαπιστώσουμε ότι πίσω τους κρύβεται ένας ανθρώπινος νους, ο οποίος έχει δώσει τις κατάλληλες εντολές σε αυτούς τους μηχανισμούς ώστε να ενεργούν με αυτόν τον τρόπο.

Οι κατασκευές που μπορούμε να δημιουργήσουμε με το Arduino είναι πάρα πολλές και για διάφορους σκοπούς. Οι χομπίστες μπορούν να κατασκευάσουν τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, οι φοιτητές και οι μαθητές διάφορες διατάξεις που μπορούν να παίρνουν μετρήσεις, να ανάβουν λαμπάκια όταν η φωτεινότητα στον χώρο είναι χαμηλή, να ενεργοποιούν μηχανισμούς, και πολλά άλλα.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας ακολουθεί τη μέθοδο διδασκαλίας της σπειροειδούς διάταξης της ύλης, όπως αυτή διατυπώθηκε το 1960 από τον Αμερικανό ψυχολόγο Jerome Bruner. Περιέχει πληθώρα παραδειγμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μπορεί να υλοποιηθεί πρακτικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εξοικειωθεί με τη γλώσσα προγραμματισμού Arduino C++ ώσπου τελικά να είναι σε θέση να δημιουργεί τις δικές του εφαρμογές. Είναι κατάλληλο για αρχαρίους αλλά και προχωρημένους, για μαθητές γυμνασίου-λυκείου αλλά και φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για ερασιτέχνες του κλάδου αλλά και για επαγγελματίες.

 

Συνοδευτικό υλικό

Ο πηγαίος κώδικας των ασκήσεων, οι απαντήσεις όλων των ερωτήσεων, οι λύσεις όλων των ασκήσεων καθώς και βίντεο των εφαρμογών παρέχονται δωρεάν μέσω Διαδικτύου.

Περιεχόμενα βιβλίου

Εισαγωγικές έννοιες, αλγοριθμική και προγραμματισμός, Ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα, εφαρμογές για αρχαρίους, Εφαρμογές για προχωρημένους, χρήσιμα στοιχεία.

 

Ο Αριστείδης Σ. Μπούρας είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης. Έχει συγγράψει βιβλία όπως ο προγραμματισμός H/Y σε Python, PHP, C++, C#, Java, Visual Basic.NET κ.ά.  

Ο Ιωάννης Θ. Κάππος είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος PHD από το Δημοκρίτειο Πολυτεχνείο Θράκης. Έχει συγγράψει βιβλία που αφορούν τη λειτουργία των υπολογιστών, το σχεδιαστικό πακέτο AutoCAD, το Διαδίκτυο κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες στοwww.kappos.gr.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Αριστείδης Σ. Μπούρας - Γιάννης Θ. Κάππος
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 912
Διαστάσεις 17x24 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης
Ημερομηνία έκδοσης 27/10/2021

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 36028
  • ISBN : 978-960-645-174-4
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 62,50€
  • 56,25€

Ετικέτες: Arduino, STEM