Ανθρωπότητα

-10% Ανθρωπότητα

Υπάρχει µια πεποίθηση που ενώνει αριστερούς και δεξιούς,   ψυχολόγους και φιλοσόφους, συγγραφείς και ιστορικούς. Από τον Μακιαβέλι µέχρι τον Χοµπς και από τον Φρόιντ µέχρι τον Ντόκινς, αυτή η πεποίθηση είναι βαθιά ριζωµένη στη δυτική σκέψη. Οι άνθρωποι, µαθαίνουµε, είναι από τη φύση τους εγωιστές και ιδιοτελείς. 

Στην Ανθρωπότητα προτείνεται ένα νέο επιχείρηµα: ότι είναι ρεαλιστικό και συνάµα επαναστατικό να θεωρούµε πως οι άνθρωποι είναι καλοί. Το ένστικτο της συνεργασίας αντί για τον ανταγωνισµό, της εµπιστοσύνης αντί για τη δυσπιστία, έχει µια εξελικτική βάση που φτάνει έως την απαρχή του είδους µας. Το να πιστεύουµε το χειρότερο για τους άλλους δεν επιδρά µόνο στο πώς βλέπουµε τους συνανθρώπους µας, αλλά και στην πολιτική και την οικονοµία. 

Ο Rutger Bregman, συγγραφέας πολλών διεθνών best seller, παίρνει µερικές από τις πιο γνωστές µελέτες και τα πιο διάσηµα γεγονότα στον κόσµο και τα επαναπροσδιορίζει, προσφέροντας µια νέα µατιά στα τελευταία 200.000 χρόνια της ανθρώπινης ιστορίας, δείχνοντας μας πώς το να πιστεύουµε στην ανθρώπινη καλοσύνη και τον αλτρουισµό µπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόµαστε –και να αποτελέσει το θεµέλιο για να αλλάξουµε πραγµατικά την κοινωνία µας.Είναι καιρός για µια νέα άποψη για την ανθρώπινη φύση.

 

Έγραψαν για το βιβλίο:

«Το βιβλίο που ήταν για µένα πρόκληση και µε έκανε να δω µε φρέσκια µατιά την ανθρωπότητα.»
–Yuval Noah Harari

«Μερικά βιβλία θέτουν υπό αµφισβήτηση τις ιδέες µας. Όµως η Ανθρωπότητα θέτει υπό αµφισβήτηση τις ίδιες τις υποθέσεις στις οποίες βασίζονται αυτές οι ιδέες. Το τολµηρό, σαρωτικό επιχείρηµα του βιβλίου θα σας κάνει να αναθεωρήσετε ό,τι πιστεύετε για την κοινωνία, τη δηµοκρατία και την ίδια την ανθρώπινη φύση. Σε µια θάλασσα κυνισµού, αυτό το βιβλίο είναι η γερή, αβύθιστη σωσίβια λέµβος που χρειάζεται ο κόσµος.»
–Daniel H. Pink, συγγραφέας του Κίνητρο: η αναπάντεχη αλήθεια για όσα µας παρακινούν                                            

«Ένα εξαιρετικό ανάγνωσµα.»
–Matt Haig

«Αυτό είναι το βιβλίο που χρειαζόµαστε τώρα… ∆ιασκεδαστικό, εµψυχωτικό… Αν ο Μπρέγκµαν έχει δίκιο, αυτό το βιβλίο µπορεί να κάνει τον κόσµο ένα πιο καλοσυνάτο µέρος.»
–Telegraph

«Σε έναν κόσµο εξεζητηµένου πεσιµισµού, αυτό το βιβλίο είναι µια αναζωογονητική αλλαγή… Στους αναγνώστες του 21ου αιώνα λείπουν οι προφήτες, ιδιαίτερα οι αισιόδοξοι.»
–Economist

 


Ο Ρούτγκερ Μπρέγκµαν είναι από τους πλέον εξέχοντες νεαρούς ιστορικούς στην Ευρώπη. Η Ουτοπία για ρεαλιστές ήταν best seller στους Sunday Times και τους New York Times και έχει µεταφραστεί από τα ολλανδικά σε τριάντα δύο γλώσσες. Έχει προταθεί δύο φορές για το διακεκριµένο Ευρωπαϊκό Βραβείο Τύπου (European Press Prize) για τα κείµενά του στο The Correspondent, ενώ άρθρα του έχουν δηµοσιευτεί στις Washington Post και The Guardian. Η οµιλία TED του Bregman, µε τίτλο «Η φτώχεια δεν είναι έλλειµµα χαρακτήρα· είναι έλλειψη ρευστού», έχει πάνω από τρία εκατοµµύρια παρακολουθήσεις. Κατατάχθηκε δέκατος στη λίστα του Big Issue µε τα κορυφαία εκατό πρόσωπα που φέρνουν την αλλαγή, για το 2020.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας Rutger Bregman
Μετάφραση Μιχάλης Μακρόπουλος
Επιμέλεια
Σελίδες 448
Διαστάσεις 17 x 24 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 7/12/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Θανάσης Γιαλκέτσης - efsyn.gr 
 

Ο Ολλανδός ιστορικός και δοκιμιογράφος Ρούτγκερ Μπρέγκμαν έγινε διεθνώς γνωστός χάρη στο βιβλίο του «Ουτοπία για ρεαλιστές» (Ψυχογιός 2017). Ακολούθησε η έκδοση του έργου του «Ανθρωπότητα. Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορία» (Κλειδάριθμος 2020). Γι’ αυτό το τελευταίο βιβλίο του μιλάει ο Ρούτγκερ Μπρέγκμαν στην ακόλουθη συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό Philosophie Magazine.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

 


 

Γιάννης Γορανίτης - insidestory.gr
 

Από τις πρώτες κιόλας αράδες του βιβλίου του (Ανθρωπότητα, Μια απροσδόκητα αισιόδοξη ιστορίαΣτις εκδόσεις Κλειδάριθμος, μετ. Μιχάλης Μακρόπουλος, Κλειδάριθμος), ο ιστορικός και αρθρογράφος Ρούτγκερ Μπρέγκμανrutgerbregman.com ενσταλάζει στον αναγνώστη την πίστη του ότι η ανθρωπότητα έχει θετικό πρόσημο και όχι αρνητικό. «Οι περισσότεροι άνθρωποι, βαθιά μέσα τους, είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς» δηλώνει προγραμματικά στο πρώτο κεφάλαιο. Και όπως τονίζειIn 'Humankind,' Rutger Bregman Aims To Convince That Most People Are Good | npr στις τακτικές συνεντεύξεις του όταν του ζητούν να περιγράψει εν συντομία το πόνημά του, «αυτή είναι μία ριζοσπαστική, επαναστατική, ενδεχομένως και μία επικίνδυνη ιδέα». Πολύ απλά γιατί έχουμε εκπαιδευτεί να πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι είναι εγωιστές κι επιθετικοί, και ότι στην πρώτη δύσκολη στιγμή θα πανικοβληθούν και θα επιδείξουν τον χειρότερό τους εαυτό.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Κυριάκος Αθανασιάδης - bookpress.gr

Aνήκω σε αυτούς που δεν βλέπουν απλώς το ποτήρι μισογεμάτο, αλλά που ξέρουν ότι θα γεμίσει ξανά ώς επάνω, και θα γεμίζει συνέχεια, ες αεί. Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ, άλλος τρόπος για να προχωρήσει η ιστορία: η πρόοδος είναι νομοτέλεια, και πάντα κάθε αύριο είναι καλύτερο από όλα τα χθες μαζί — δεν υπάρχουν εξαιρέσεις εδώ. Η σύγκριση οποιασδήποτε παλαιότερης, πόσο δε μάλλον αρχαίας, περιόδου με το σήμερα, και σε οποιονδήποτε τομέα (την ιατρική, την τεχνολογία, τον αλφαβητισμό, τα δικαιώματα, τη γνώση, τη δυνατότητα να ταξιδεύεις — κυριολεκτικά: τα πάντα), πάντα θα κάνει το παλιό να κοκκινίζει.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
 


 

ΒΗΜΑgazino 3/1/2021


 

  • Κωδικός Προϊόντος: 85071
  • ISBN : 978-960-645-122-5
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 25,50€
  • 22,95€

Ετικέτες: Ανθρωπότητα