Τρεις βαθμοί μυωπίας - Χριστίνα

-10% Τρεις βαθμοί μυωπίας - Χριστίνα

Το πρώτο βιβλίο της νέας νουάρ τριλογίας του Ηρακλή Γεωργαντή

Μια ιστορία αγάπης και μίσους, εγκλήματος και προσωπικής αναζήτησης με φόντο τη σύγχρονη Αθήνα

 

Πέντε εντελώς διαφορετικές γυναίκες, η Χριστίνα, η Λυδία, η Μάιρα, η Έμμα και η Στεφανία προσεγγίζουν, καθεμία με τον δικό της τρόπο, την ευτυχία,  τον έρωτα, την εξουσία και το μέλλον. Ένα έγκλημα, το οποίο σκηνοθετείται από τον Μάριο, ώστε να μοιάζει με ατύχημα για να εισπραχθεί η ασφάλεια ζωής, εμφανίζει στο προσκήνιο τον δικηγόρο Ηριδανό, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση. Η παρουσία των δύο αυτών ανδρών, γίνεται αφορμή για συγκρούσεις αλλά και για εύθραυστες συμμαχίες.

Οι πρωταγωνιστές κρύβουν και κρύβονται από την αλήθεια, διεκδικώντας περισσότερα από αυτά που τους αναλογούν. Ο ερευνητής Βασδέκης, διορισμένος από την ασφαλιστική εταιρεία, κινούμενος μεθοδικά, φτάνει ένα βήμα πριν από την αποκάλυψη της απάτης. Το ανατρεπτικό τέλος τους φέρνει όλους αντιμέτωπους με την αλήθεια που αγνοούσαν. Όλοι θα μπορούσαν να την είχαν προβλέψει, αν επέλεγαν να βλέπουν τα πράγματα χωρίς την ασάφεια που δίνουν στην όραση «οι τρεις βαθμοί μυωπίας».

Πρόκειται για μία σειρά τριών νουάρ βιβλίων με κοινό στοιχείο την εσφαλμένη κατανόηση του περιβάλλοντος, στην οποία οδηγούνται οι πρωταγωνιστές εξαιτίας της επιπόλαιης τάσης τους να σχηματοποιούν, κατά το δοκούν, αδιευκρίνιστες καταστάσεις και συναισθήματα. Για τον συγγραφέα, η ελλιπής κατανόηση συναισθημάτων και χαρακτήρων είναι παρόμοια με τη θολή οπτική του φυσικού περιβάλλοντος, όταν επιλέγει να το αντικρίσει κανείς με τη στρέβλωση που επιφέρουν τρεις βαθμοί μυωπίας.

 

«Αν ένας άνθρωπος, στον οποίο αρέσουν τα ταξίδια, διαλέγει μία ιδιαίτερη πέτρα από κάθε μέρος που έχει επισκεφτεί, θα αισθανθεί αναπόφευκτα κάποτε την ανάγκη να τις οικοδομήσει σε ένα συνολικό δημιούργημα. Αν από τη ζωή συλλέγεις εμπειρίες, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τις οικοδομήσεις παρά να γράψεις ένα μυθιστόρημα. Όπως τα ωραία οικοδομήματα προσελκύουν τους τουρίστες, έτσι και τα ωραία βιβλία προσελκύουν τους αναγνώστες, μου είπαν. Ένα οικοδόμημα δεν φτιάχνεται για να μένει κρυμμένο και ένα βιβλίο δεν γράφεται για να μένει στο συρτάρι. Εσύ απλώς συνέχισε να χτίζεις.»

Ηρακλής Γεωργαντής   

 

 

 

Ο Ηρακλής Γεωργαντής γεννήθηκε το 1970, ζει στην Αθήνα, είναι δικηγόρος, συνεχίζει να ταξιδεύει, να συλλέγει και να οικοδομεί. Το βιβλίο του Τρεις βαθμοί μυωπίας – Χριστίνα είναι το πρώτο της νουάρ τριλογίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με τα βιβλία Ναταλία, Άννα.

 

Λογοτεχνία
Συγγραφέας Ηρακλής Γεωργαντής
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 432
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 16/10/2019

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Ηρακλής Γεωργαντής: συνέντευξη στην Μαρία Τσακίρη - vivlio-life.gr


Χριστίνα – Ναταλία – Άννα. Αυτές είναι οι πολύ ενδιαφέρουσες και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, πρωταγωνίστριες της τριλογίας του Ηρακλή Γεωργαντή με τίτλο «Τρεις βαθμοί μυωπίας». Το κοινό στοιχείο μεταξύ τους είναι η… μυωπική ανάλυση της ζωής μας! Πρώτη αποφάσισε να μας γνωρίσει τη «Χριστίνα», που κατά τον συγγραφέα αποτελεί τον αυθεντικό γυναικείο χαρακτήρα. Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα, μ’ ένα λιτό αλλά και συγχρόνως έξυπνο εξώφυλλο, καθόλου άσχετο με τον τίτλο. Όπως εξηγεί στο Vivlio-life ο συγγραφέας, το βιβλίο του έχει χαρακτήρα νουάρ, ο οποίος προϋποθέτει μία αστυνομική πλοκή, αλλά δεν εξαντλείται σε αυτή.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου σας, εκτός από τον τίτλο, αυτό που ξεχωρίζει είναι το «Βιβλίο 1» και το γυναικείο όνομα «Χριστίνα». Ας ξεκινήσουμε αυτή τη συνέντευξη, λοιπόν, από το εξώφυλλο και τις διευκρινίσεις προς τους αναγνώστες σας.
Πρόκειται για μία τριλογία, η οποία περιλαμβάνει τρεις αυτοτελείς ιστορίες, με πρωταγωνίστριες τρεις διαφορετικές γυναίκες. Την Χριστίνα, την Ναταλία και την Άννα. Ο κοινός τόπος και των τριών βιβλίων, είναι η μυωπική ανάλυση της ζωής μας. Για αυτό και στο σύνολο της τριλογίας, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρόσωπα και αντίστοιχα χαρακτήρες, ώστε να φανεί πώς λειτουργεί η μυωπία σε καθέναν από αυτούς.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη
 


 

Ηρακλής Γεωργαντής- 3 βαθμοί μυωπίας

mysecretbookblog.wordpress.com


Είναι ένα βιβλίο σύγχρονο, με μία ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί, που δεν μπορείς εύκολα να διακρίνεις ποιος είναι ο ρόλος του καθενός και μόνο ένας είναι το θύμα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα αν σας αρέσει το είδος αυτό και δεν έχετε πρόβλημα με τις ωμές ερωτικές σκηνές! Προσωπικά, αναμένω το δεύτερο βιβλίο της σειράς, τη Ναταλία η οποία θα κυκλοφορήσει την άνοιξη!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
 


 

Συνέντευξη: Ηρακλής Γεωργαντής «Όταν αγαπάς απόλυτα δεν δημιουργούνται κενά»

Συνέντευξη στον Γρηγόρη Δανιήλ - thebook.gr

Το μυθιστόρημα σας παρόλο που βρίθει σκοτεινών ανθρώπινων ενστίκτων, είναι ένας θρίαμβος της έννοιας της Ζωής. Ψηλαφίστε μαζί μας τους άξονες της σύλληψής του;

Τους πρωταγωνιστές μου, αν μπορούσα να τους εικονίσω, θα τους παρουσίαζα ως ανθρώπους που τρέχουν, έχοντας αγκιστρωμένα βαρίδια στα πόδια τους. Θέλουν να ξεφύγουν, να βρουν το δικό τους πεδίο για να δράσουν και να κυριαρχήσουν. Αυτή η κίνηση αρχικά αλλά κυρίως η κατάκτηση του ελεύθερο πεδίου αποτελούν τον θρίαμβο της ζωής. Τα βαρίδια, τα σκοτεινά ανθρώπινα ένστικτα δηλαδή, δικά τους ή του περιβάλλοντός τους, τους εμποδίζουν να ζήσουν.

Από τη στιγμή που αναλύω τα πράγματα υπό το πρίσμα αυτής της εικόνας, επέλεξα να αναδείξω τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τις αφορμές που δίνει μια αστυνομική πλοκή. Παίζω διαρκώς με τις έννοιες «βλέπω-καταλαβαίνω», οι οποίες είναι ταυτόσημες και αυτό μου δίνει την δυνατότητα να θεμελιώσω την θεωρία ότι όπως κάποιος βλέπει με «τρεις βαθμούς μυωπίας», μπορεί να καταλαβαίνει και με «τρεις βαθμούς μυωπίας».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


Ο δικηγόρος Ηρακλής Γεωργαντής μιλάει στην ATHENS VOICE και την Κέλλη Κρητικού για το συγγραφικό του ντεμπούτο «Τρεις βαθμοί μυωπίας».

Ποια ήταν η σχέση σας με τα βιβλία στην παιδική σας ηλικία και στην πάροδο του χρόνου;
Στην αρχή κακή. Ήμουν πολύ ζωηρό παιδί, έπαιζα κάθε μέρα στις αλάνες που υπήρχαν ακόμα τότε στον Πειραιά, τσακωνόμουν. Τότε έβρισκα εξαιρετικά βαρετό να διαβάσω ένα παιδικό βιβλίο. Στην εφηβεία διάβασα ένα ποίημα του Καρυωτάκη, το οποίο ανέφερε «σαρκάζει το κρεβάτι τη χαρά τους κι αυτοί λένε πως έτριξε· δε λεν πως το κρεβάτι οραματίζεται μελλοντικούς θανάτους». Τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά ότι ένας καλός λογοτέχνης μπορεί να δημιουργήσει έναν διάλογο ανάμεσα σε μία κοινότυπη ανθρώπινη στιγμή και μία αντίδραση του φυσικού περιβάλλοντος και να προκαλέσει τον αναγνώστη να ταξιδέψει ανάμεσα στον φανταστικό και το πραγματικό. Όσο απαισιόδοξο και αν φαίνεται, αποτελεί δείγμα εξαιρετικής ευφυΐας ότι ο Καρυωτάκης θεωρούσε τον ήχο του τριξίματος του κρεβατιού όταν ένα ζευγάρι κάνει έρωτα ως εκδήλωση σαρκασμού, την οποία οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν. Έκτοτε άρχισα να βλέπω παντού γύρω μου αλληγορίες, χωρίς φυσικά την απαισιόδοξη οπτική του Καρυωτάκη. Άλλωστε και το «Τρεις Βαθμοί Μυωπίας» είναι εμπνευσμένο από την αλληγορία μίας οργανικής πάθησης στα μάτια, που εύλογα μπορεί να αποδώσει την αιτία της νοητικής στρέβλωσης ενός ανθρώπου που δεν σκέφτεται καθαρά. Μετά τον Καρυωτάκη αγάπησα το βιβλίο, αλλά συνέχισα να αγαπώ πολύ και την ζωή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


Οι «Τρεις βαθμοί μυωπίας – Χριστίνα» είναι το πρώτο της νουάρ τριλογίας του

Συνέντευξη στη Λεμονιά Βασβάνη

 

Το βιβλίο «Τρεις βαθμοί μυωπίας – Χριστίνα» (εκδ. Κλειδάριθμος) είναι το πρώτο της νουάρ τριλογίας του Ηρακλή Γεωργαντή. Ο δικηγόρος μίλησε μαζί μας για το πώς αποφάσισε να γράψει αυτό το μυθιστόρημα, αναφέρθηκε στην «ασαφή όραση, με την οποία συχνά επιλέγουμε να βλέπουμε τα πράγματα ή να σχεδιάζουμε την ζωή μας», ενώ εξήγησε πως οι περισσότεροι άνθρωποι «δεν αλλάζουν το μοτίβο στους προγραμματισμούς τους και δεν το αλλάζουν, έστω και αν οδηγούνται σε λανθασμένες εκτιμήσεις».

 

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο;

Εξαιτίας μίας απρόσεκτης κίνησής μου είχα ρίξει κάτω το πορτατίφ του γραφείου μου και είχε σπάσει ένα μικρό του κομμάτι. Το είχα αγοράσει σε ένα ταξίδι μου στην Ρώμη και είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντικείμενα. Για μεγάλο διάστημα παρατηρούσα το σπάσιμο και στενοχωριόμουν. Μια μέρα που είχα βγάλει τα γυαλιά μου, το κοίταξα χωρίς να μπορώ να εντοπίσω την ατέλειά του. Τότε μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα βιβλίο για την ασαφή όραση, με την οποία συχνά επιλέγουμε να βλέπουμε τα πράγματα ή να σχεδιάζουμε την ζωή μας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

  • Κωδικός Προϊόντος: 84208
  • ISBN : 978-960-461-982-5
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 16,60€
  • 14,94€

Βίντεο

Ετικέτες: Τρεις βαθμοί μυωπίας, Χριστίνα

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook