Το ηλιακό σύστημα

-10% Το ηλιακό σύστημα

Οι πλανήτες και η δημιουργία τους

Η αρμονική συνύπαρξη κάθε άστρου με τους πλανήτες του δεν είναι αποτέλεσμα συμπτώσεων – κάθε ήλιος με τους πλανήτες του δημιουργείται συνολικά και συστηματικά μετά τη συμπύκνωση της διαστρικής σκόνης, με πρώτο αποτέλεσμα ένα νέο άστρο που περιβάλλεται από ένα φλοιό αερίων και σκόνης.

Σε ορισμένες περιοχές, τα σωματίδια της σκόνης αρχίζουν να συγκεντρώνονται, να σχηματίζουν ολοένα και μεγαλύτερες δομές και τελικά, με τη βοήθεια της βαρύτητας, να δημιουργούν τους πλανήτες –μετά από έναν ανελέητο πόλεμο επιδράσεων όπου επιβιώνει πάντα ο μεγαλύτερος.

Σε αυτό το περιεκτικό και πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο, ο Μπερντ Λανγκ παρουσιάζει την ιστορία της φυσικής δημιουργίας των πλανητών και προσφέρει στον αναγνώστη την εικόνα των συναρπαστικών πορτρέτων τους μαζί με τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους που έχουν μεγάλη σημασία για τη σημερινή αστρονομία.

Διαβάζοντας το βιβλίο κατανοούμε πώς και γιατί δημιουργούνται οι πλανήτες μετά από μια σειρά φάσεων ανάπτυξης. Ανακαλύπτουμε ότι οι μεγάλοι αέριοι πλανήτες, οι «γίγαντες» Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας, έχουν φτάσει σε ανώτερο εξελικτικό στάδιο απ' ό,τι οι «γήινοι» πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Γη και Άρης. Από την οπτική της αστροφυσικής, ο Πλούτωνας και η Έρις (το αντικείμενο που ανακαλύφθηκε πέρα από αυτόν), ενώ πήραν το δρόμο της πλανητικής δημιουργίας δεν έφτασαν ποτέ στο τέλος του. Γι’ αυτόν το λόγο κατατάσσονται πλέον στους «νάνους πλανήτες». Ενταγμένοι στην εξωτερική (και μεγαλύτερη) ζώνη αστεροειδών του πλανητικού μας συστήματος, αυτοί οι δύο ημιτελείς πλανήτες ακολουθούν τις ιδιόμορφες τροχιές τους στα όρια του ηλιακού μας συστήματος.

Ο συγγραφέας:Ο Μπερντ Λανγκ, είναι εκπαιδευτικός και διδάσκει Φυσική, Αστρονομία, και Μαθηματικά στο γυμνάσιο της περιοχής Έσεν-Ίμπερουρ (Gymnasium Essen-Uberruhr) της Γερμανίας. Έκανε το διδακτορικό του στο Αστρονομικό Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, στη Χαϊδελβέργη, και στη συνέχεια εργάστηκε στο αστεροσκοπείο του πανεπιστημίου Λούντβιγκ-Μαξιμίλιαν στο Μόναχο. Οι ερευνητικές του εργασίες επικεντρώθηκαν στη δημιουργία των άστρων και των αστρικών συστημάτων, καθώς και στη μελέτη των δίσκων συσσώρευσης, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη δημιουργία των πλανητών.

Χαρακτηριστικά
Συγγραφέας B. Lang
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 136
Διαστάσεις
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο
Συνοδευτικό
Τιμή κοστολόγησης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha
  • Κωδικός Προϊόντος: 85004
  • ISBN : 978-960-461-284-0
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 11,00€
  • 9,90€

Ετικέτες: Το ηλιακό σύστημα Οι πλανήτες και η δημιουργία τους ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ