Με ένα κόκκινο κουμπί

-10% Με ένα κόκκινο κουμπί

Μια τρυφερή ιστορία για την ευαισθητοποίηση απέναντι στους πρόσφυγες.

Μια γνωριμία των μικρών αναγνωστών με το προσφυγικό θέμα.

 

Ο Ασίντ είναι ένα παιδί πρόσφυγας. Όταν ξεσπάει πόλεμος στην πατρίδα του, αρχίζει να φοβάται κι ας είναι ατρόμητος (Ασίντ σημαίνει λιοντάρι). Μια νύχτα, φεύγει εντελώς μόνος του και η βάρκα που τον μεταφέρει τον αφήνει σ’ ένα νησί.

Θα βρεθεί σε μια ακτή με μόνη συντροφιά του ένα κόκκινο κουμπί με δυο τρύπες που γίνεται φίλος του, παιχνίδι, παρέα του και μεταμορφώνεται κάθε φορά σε ό,τι του λείπει, ό,τι αγαπά, ό,τι χρειάζεται.

Εκεί έρχεται συχνά κι ένα θαλασσοπούλι κατάμαυρο, με ράμφος παράξενο και μακρύ. Είναι ο Αριστοτέλης ο θαλασσοκόρακας. Ώσπου ξαφνικά, ένα πρωί ο Ασίντ χάνει το κουμπί του.

Μια ιστορία που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα προσφύγων. Επίσης θα  τα βοηθήσει να ξεχωρίσουν και να καταλάβουν έννοιες όπως πόλεμος, μετανάστης, πρόσφυγας. Θα νιώσουν και θα αντιληφθούν πως όλα τα πλάσματα της γης χρειάζονται αγάπη, φροντίδα, οικογένεια και φίλους.

Το βιβλίο περιλαμβάνει οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και γονείς.

Μπορείτε να βρείτε την Ελένη Μπετεινάκη στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/elenibetinaki 

Instagram: @Elenibetinaki

Youtube: https://www.youtube.com/user/elenbet

 

Άλλα της βιβλία είναι: Η μάγισσα Χρωματούσα, Ο Τρακατρούκας ο Καλικάντζαρος, ο Σιγανός…ένα σκιάχτρο με ψυχή, ο Πρίγκιπας Χαρταετός

Η Ελένη Μπετεινάκη εργάζεται εδώ και 25 χρόνια ως νηπιαγωγός στην Κρήτη και ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τα βιβλία και ιδιαίτερα τα παιδικά. Αγαπά πολύ την Ιστορία και τη Λαογραφία, και αρκετά από τα άρθρα της δημοσιεύονται στις τοπικές εφημερίδες και σε ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες. Από το 2013 διατηρεί την εβδομαδιαία στήλη «Τα παραμύθια του Σαββάτου» στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική σελίδα www.cretalive.gr, με παρουσιάσεις και απόψεις για τα παιδικά βιβλία, και αφηγείται ιστορίες και παραμύθια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και σε αρκετούς άλλους επιλεγμένους χώρους. Το 2015 της απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο σε Νηπιαγωγό «Βούλα Κουλουμπή», για την εισαγωγή με τους πιο ευφάνταστους τρόπους των παιδιών προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος ξεκίνησε να εικονογραφεί παιδικά βιβλία το 1993 και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εικονογράφους παγκοσμίως. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων, όπως το 1993 το 1ο Βραβείο στην Τεχεράνη, το 1999 το Κρατικό Βραβείο στην Ελλάδα και το 3ο βραβείο πάλι στην Τεχεράνη και το 2002 η υποψηφιότητα για το βραβείο Άντερσεν.  

Παιδικά
Συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη
Εικονογράφηση Νικόλας Ανδρικόπουλος
Μετάφραση
Επιμέλεια
Σελίδες 36
Διαστάσεις 21 x 28 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 14/10/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Απόστολος Πάππος - elniplex.com


Μια κλασική ιστορία πρόσφυγα, με ένα όχι ασυνήθιστο εύρημα στα παιδικά βιβλία, όπως το κουμπί, με γλώσσα παραμυθένια και φροντισμένη, ατμόσφαιρα ονειρική, χαρακτηριστικά και τα δύο της καλής αφηγήτριας Ελένης Μπειτεινάκη. Το κουμπί, ωστόσο, εδώ γίνεται ένας ολόκληρος κόσμος για το παιδί: παρέα, παρηγοριά, δύναμη, αντίσταση, όνειρο, αναπόληση και μνήμη. Η συγγραφέας κατορθώνει να του δώσει μια ιδιαίτερη δυναμική, να φωτίσει τη μοναξιά, την απόγνωση και τα αδιέξοδα του μικρού πρόσφυγα, φανερώνοντας πόση δύναμη και μαγεία μπορεί να κρύβει ένα τόσο “ασήμαντο” αντικείμενο, ένα κουμπί-Γουίλσον, για έναν μόνο, αποδιωγμένο, δίχως αύριο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο

  • Κωδικός Προϊόντος: 86056
  • ISBN : 978-960-645-075-4
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 11,10€
  • 9,99€

Ετικέτες: Με ένα κόκκινο κουμπί