Η ηχώ του Παρισιού

-10% Η ηχώ του Παρισιού

Οι αντίλαλοι του παρελθόντος στο μέλλον

Ένας γαλλοαλγερινής καταγωγής νεαρός και μια Αμερικανίδα ερευνήτρια, εξερευνούν τα σκοτεινά σημεία της ιστορίας του Παρισιού.

Η ηχώ του Παρισιού είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις χαμένες ψυχές στη γαλλική πρωτεύουσα. Η ιστορία του διαδραματίζεται με φόντο το Παρίσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ –μια πόλη όπου σε κάθε σε κτίριο φαίνεται να αντηχεί ένα κρυφό παρελθόν, οι σκιές του Βισύ και της Αλγερίας.

Η Αμερικανίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια Χάνα κι ο νεαρός Μαροκινός Τάρεκ, που το ’χει σκάσει από το σπίτι του, μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, επηρεάζονται ωστόσο από τα φαντάσματα που κυκλοφορούν με το φως της μέρας στο Παρίσι. Η Χάνα ακούει τις απίστευτες μαρτυρίες των γυναικών που έζησαν στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής· θέλοντας να κατανοήσει τις ζωές τους, και μέσα από αυτές και τη δική της, ανακαλύπτει μια πόλη γεμάτη στοιχεία και διασυνδέσεις.

Στα προάστια των μεταναστών, ο Τάρεκ ψάχνει τη μητέρα, που γνώρισε ελάχιστα. Αθώος όπως είναι, το κάθε βουλεβάρτο, ο κάθε σταθμός του μετρό και η κάθε γωνιά του δρόμου αποτελούν γι’ αυτόν πηγή έκπληξης. Σ’ αυτό το βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, ο Faulks ασχολείται με τα ζητήματα της αποικιοκρατίας μετανάστευσης, της αδικίας και της ταυτότητας. Με μεγάλη πρωτοτυπία και σκοτεινό χιούμορ, η Ηχώ του Παρισιού μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσα χρειάζεται πράγματι να ξέρουμε ώστε να ζήσουμε μια ζωή που να έχει αξία.

 

Είπαν για το βιβλίο:

« Ένα βιβλίο το οποίο έχει πολλά να μας διδάξει για την περίπλοκη ταυτότητα της πόλης του Παρισιού και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παρελθόν.»
–Sunday Times

«Ένα μυθιστόρημα που φιλοδοξεί να ανασυνθέσει τις κρυφές πτυχές τις Ιστορίας που παραμονεύουν πίσω από κάθε όμορφη γωνιά της.»
–Guardian

«Σε αυτές τις σελίδες διαβάζουμε για το Παρίσι όπως δεν θα το παρουσιάσουν ποτέ οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, για προφανείς λόγους, όπως οι κακόφημες περιοχές και τα προάστια στα οποία συνωστίζονται οι μετανάστες.»
–Herald


Ο Σεμπάστιαν Φωκς είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σύγχρονους Βρετανούς συγγραφείς. Πολλά βιβλία του έχουν μπει σε λίστες best seller. Σπούδασε στο Κολέγιο Ουέλιγκτον και στο Κέμπριτζ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Independent. Έχει γίνει γνωστός για τα βιβλία του που διαδραματίζονται στο Παρίσι. Έχει εκδώσει τα βιβλία The girl at the Lion d' Or και Birdsong, που μαζί με τη Σάρλοτ Γκρέι αποτελούν τη «γαλλική» τριλογία του, το The Fatal Englishman και τελευταία το On Green Dolphin Street. Το 2008 έγραψε το Μυθιστόρημα με το διάβολο, μια αριστοτεχνική συνέχεια της παράδοσης του James Bond.  

Λογοτεχνία
Συγγραφέας Sebastian Faulks
Μετάφραση Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Επιμέλεια
Σελίδες 400
Διαστάσεις 14 x 20,5 εκ.
Χρώμα Μονόχρωμο
Εξώφυλλο Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης 13/03/2020

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Captcha

Βιβλίο: «Η ηχώ του Παρισιού»

Της Λεμονιάς Βασβάνη - typosthes.gr

Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε το Παρίσι όχι όμως με τη ματιά τουριστικών οδηγών, μα βιωμάτων. Με εικόνες από τις κακόφημες συνοικίες, τις γειτονιές που μένουν μετανάστες, τα σπίτια που δεν έχουν θέρμανση.

Κεντρικοί ήρωες; Ο Μαροκινός Ταρέκ που φεύγει από την πατρίδα του και φτάνει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας προκειμένου να γνωρίσει κάπως καλύτερα την μητέρα του την οποία γνώρισε ελάχιστα. Έχει ελάχιστες γνώσεις και το ταξίδι του αυτό αποτελεί έναν τρόπο για την ενηλικίωσή του. Βρίσκει δουλειά σε ένα φαστφουντάδικο, προσπαθεί να επιβιώσει αλλά και να ανοίξει τους ορίζοντές του, να μάθει το Παρίσι, έστω κι από τις στάσεις του Μετρό, και τον φιλοξενεί η Αμερικανίδα ερευνήτρια Χάνα σε ένα δωμάτιο στο σπίτι της. Εκείνη συγκεντρώνει πληροφορίες από μαρτυρίες γυναικών που έζησαν στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής. Θέλει να κατανοήσει τη ζωή τους, και να ανακαλύψει με μια άλλη ματιά το Παρίσι, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κλπ. Παράλληλα θυμάται έναν παλιό της δεσμό. Το επίκεντρο της ζωής της είναι το παρελθόν, οι φωνές, οι αφηγήσεις, οι αναμνήσεις.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Η ηχώ του Παρισιού (απόσπασμα) – Sebastian Faulks

thematofylakes.gr

Η ηχώ του Παρισιού είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις χαμένες ψυχές στη γαλλική πρωτεύουσα. Η ιστορία του διαδραματίζεται με φόντο το Παρίσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ –μια πόλη όπου σε κάθε κτίριο φαίνεται να αντηχεί ένα κρυφό παρελθόν, οι σκιές του Βισύ και της Αλγερίας.

Η Αμερικανίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια Χάνα κι ο νεαρός Μαροκινός Τάρεκ, που το ’χει σκάσει από το σπίτι του, μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, επηρεάζονται ωστόσο από τα φαντάσματα που κυκλοφορούν με το φως της μέρας στο Παρίσι. Η Χάνα ακούει τις απίστευτες μαρτυρίες των γυναικών που έζησαν στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής· θέλοντας να κατανοήσει τις ζωές τους, και μέσα από αυτές και τη δική της, ανακαλύπτει μια πόλη γεμάτη στοιχεία και διασυνδέσεις.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Το παιχνίδι των αντικατοπτρισμών

Σαπφώ Καρδιακού - http://amagi.gr

Με όχημα την αυτοσκόπηση, ο Faulks καταθέτει ένα εύστοχο σχόλιο σχετικά με τη συμμετοχή μας στην Ιστορία. Ίσως οι Γάλλοι βίωναν για χρόνια την κληρονομιά τους σαν διπλοί, έξω από τον εαυτό τους, στην προσπάθεια να συμβιβάσουν την ντροπή με την αργοπορημένη παραδοχή πως βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας.

Οι μεγαλύτερες παραφωνίες του παρελθόντος της χώρας, η ντροπιαστική στάση της Γαλλίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι κτηνωδίες κατά των Αλγερινών είκοσι χρόνια νωρίτερα, αντηχούν σε κάθε δρόμο του Παρισιού. Τα νερά του Σηκουάνα έγιναν ο τάφος εκατοντάδων δολοφονημένων Αλγερινών υπό τις εντολές του Παπόν —ο ίδιος διέταξε την εξόντωση των Εβραίων στο Χειμερινό Ποδηλατοδρόμιο το 1942—, μετά τη συνθηκολόγηση του Πετέν με τη Ναζιστική Γερμανία η προπαγάνδα κατά των Συμμάχων τοιχοκολλούνταν στους δρόμους και οι Παριζιάνοι ενθαρρύνονταν να καταγγείλουν κάθε ύποπτο για αντιστασιακή δράση.


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


Sebastian Faulks: Μου λείπουν οι κολπίσκοι της Ελλάδας

Συνέντευξη του Sebastian Faulks στην Athens Voice - Κέλλη Κρητικού

Ο Sebastian Faulks είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σύγχρονους Βρετανούς συγγραφείς. Παρ’ όλα αυτά, επιλέγει οι ιστορίες των βιβλίων του –που έχουν γίνει πολλάκις best seller– να διαδραματίζονται στο Παρίσι, όπως και το μυθιστόρημα «Η ηχώ του Παρισιού», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Με αφορμή το εξαιρετικό αυτό βιβλίο αλλά και την πανδημία που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, ο διάσημος συγγραφέας παραχώρησε στην A.V. μια χειμαρρώδη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη, και μίλησε για όλα επισημαίνοντας πόσο πολύ ανυπομονεί να έρθει σύντομα στην Ελλάδα και να απολαύσει τις παραλίες και την ξεχωριστή ρετσίνα.

Αυτές οι μέρες της πανδημίας είναι δύσκολες και σκληρές για όλους μας. Πώς τις βιώνετε;
Βρίσκομαι στο σπίτι μου, στο δυτικό Λονδίνο, με τη σύζυγό μου και το μικρότερο παιδί μας και το σκυλί μας, ένα Lodger. Έχω περάσει πολύ χρόνο στον μικρό μας κήπο, είτε διαβάζοντας είτε κόβοντας δέντρα και θάμνους. Έβαλα επίσης μια νέα στέγη με πιλήματα στο υπόστεγο. Έχω βγάλει το ποδήλατο του μεγαλύτερου γιου μας από τη σοφίτα και επέστρεψα στον δρόμο. Αλλά κυρίως εργάζομαι. Είμαι πολύ τυχερός στο ότι ήμουν στα μισά ενός νέου μυθιστορήματος και έφτασα σε ένα στάδιο όπου ήξερα ότι θα λειτουργούσε, αν και χρειαζόταν όλη μου την προσοχή. Συνεπώς, κατά κάποιον τρόπο, αυτές οι μέρες είναι γεμάτες δουλειά, όπως συνήθως.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο


 

  • Κωδικός Προϊόντος: 84221
  • ISBN : 978-960-645-041-9
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,50€
  • 13,95€

Ετικέτες: Η ηχώ του Παρισιού

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook